Bourguignon lès Morey

Ons dorpje Bourguignon lès Morey ligt in het grensgebied van de Haute Saône en de Haute Marne.

Ligging

Bourguignon lès Morey is schitterend gelegen: tegen de rug van de : Roche de Morey” met uitzicht over het brede dal, waar het kleine riviertje de Rigollette door kronkelt. Landbouw en bossen wisselen elkaar af en het hele jaar door is het genieten van de steeds wisselende kleuren. Juist vanaf het terras van A-Rigaud, de plek waar we zo vaak mogelijk eten met onze gasten, is het uitzicht op zijn mooist: van links naar rechts het je een ruim uitzicht, het geeft dat gevoel van ruimte en vrijheid waar iedereen direct van tot rust komt.

Activiteiten in Bourguignon lès Morey

Bourguignon lès Morey is fotogeniek! Regelmatig worden er hier cursussen verzorgd op het gebied van fotografie en schilderen, waarbij het dorp dient als decor, juist vanwege de unieke authenticiteit. Om de paar jaar is het dorp ook het decor van een professioneel opgezette straatopera, waarbij musici en zangers uit de hele wereld meedoen.

>Naast de Maison du Patrimoine en de opgravingen is Bourguignon een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten: je kunt uren lopen zonder iemand tegen te komen. Het heuvelachtige landschap is niet al te stijl. De prachtige vergezichten als je bovenop de Roche de Morey staat maken het wandelen tot een waar plezier.

Historie van Bourguignon lès Morey

Het dorp is al eeuwen oud: Archeologische opgravingen tonen aan dat er zo’n 4000 jaar v. Christus al bewoning was op deze plek. In het kleine museum ( Maison du Patrimoine) is daar e.e.a. over te zien. Een wandeling naar de opgravingen is dan ook eigenlijk een must voor elke bezoeker, al was het alleen maar om de sfeer van de plek eens te proeven.