Haute Saône

Haute Saône met aanduiding van Bourguinon lès MoreyDe Haute Saône, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, is één van de vier departementen van de regio “Franche Comté” .
Grenzend in het noordoosten aan de zuidelijke Vogezen en in het zuidoosten aan de Jura profiteert de Haute Saône dan ook van de uitlopers van deze streken. Het is er zachtglooiend tot heuvelachtig. Een geweldig gebied om te wandelen en te fietsen, zeker ook vanwege de uitgestrekte natuurgebieden.

Een Groene streek, met veel bos ( 48% ), afgewisseld met landbouw en een zeer dunne bevolkingsdichtheid. Onder de droge kalkplateaus stromen ondergrondse rivieren die op veel plaatsen naar boven komen als bronnen, openbare wasplaatsen inde Haute Saônein putten, fonteinen en de openbare wasplaatsen die zo karakteristiek zijn voor de regio. Een gebied van rust en ruimte, geliefd bij diegenen die niet houden van het massatoerisme.

Veel kleine dorpjes met hun karakteristieke kerktorens, bedekt met geglazuurde tegels, gelegen tussen de loofbossen en landbouwgronden, met uitgestrekte, weinig onderhouden, weilanden waar de koeien in kuddes rondlopen en grazen.

golvende vlaktes me koolzaad, tarwe en ander granen in de Haute SaôneDe enorme verscheidenheid aan kruiden in de weilanden, de uitgestrekte koolzaad- en zonnebloemvelden geeft het hele voorjaars- en zomerseizoen een pracht aan kleuren. Er straalt een weldadige rust uit van deze streek, die je direct voelt als je van de snelweg afkomt.