Uitstapjes

Ontdek de Haute Saône en Omgeving

Hier alvast enkele ideeën:

Chapel notre dame de Ronchamp

Ronchamp

Chapelle de Notre Dame du Haute van de Architect Le Corbusier. Een uurtje rijden van ons vandaan, wereldberoemd en eerlijk gezegd een must voor de liefhebbers van architectuur.

Passavant la Rochere.

Passavant La Rochere  De oudste glasblazerij van Frankrijk staat in Passavant la Rochere. De glasblazerij is vrij te bezoeken waar voor het oog van het publiek glas wordt geblazen. Graag leggen de glasblazers uit waar ze mee bezig zijn. Behalve allerlei gebruiksglas wordt er ook in overleg met kunstenaars gewerkt aan diverse kunstvormen met het glasblazen.
Om een goed overzicht te krijgen is er altijd een tentoonstelling ingericht en bovendien is er een winkel met een ruime sortering producten.

Pesmes

Diverse steden

Steden als Dijon, Besançon, Pesmes, Langres en Belfort liggen alle op een half uur tot een uur rijden en hebben heel wat te bieden op cultureel, bouwkundig en historisch gebied.

Dijon

Dijon. Hoofdstad van de Regio Bourgogne.
De stad was al vroeg in de geschiedenis een pleisterplaats voor pelgrims en werd later een kruispunt op de grote doorgaande wegen van Zuid naar Noord-Europa. Het bezoeken waard voor een dagje lekker shoppen in een stad die alles heeft op winkelgebied. Een aanrader is om dan op dinsdag of zaterdag ook de markt te bezoeken die rondom de markthallen een gezellige drukte geeft. Parkeren is in diverse parkeergarages in de binnenstad geen probleem.

De markthallen

De bijzonder mooie en grote Markthallen zelf zijn elke dag geopend voor verse waren. Tot een uur of twaalf, dan is het tijd voor de lunch en hebben de straten rondom de hallen ruime keuze in diverse restaurantjes om de lunch te gebruiken.
Dan kan de mooie oude binnenstad heel goed te voet worden bezichtigd.

Dijon , Markthallen

De Uiltjesroute

Hiervoor is de Route de la Chouette de zogenaamde “uiltjes route” de aangewezen stadswandeling. Met koperen uiltjes als wegwijzers in de trottoirs kan de oude stad ontdekt worden. Tijdens de route worden diverse oude huizen en bouwwerken toegelicht door borden aan de muur. Een uiltjesroute met uitleg in diverse talen is ook te halen bij de Office du toerisme. ( klik op de bovenstaande link als je meer hierover wilt weten)

Uiltje in Dijon

reserveren?

Klik hieronder om de beschikbaarheid te controleren.