Vakantie in een Yurt

Kamperen in een Yurt bij Jardin d’Hélène

Yurt, Bijzonder kamperen in Frankrijk

Kamperen in een Yurt in Frankrijk

 

Een heel bijzondere vakantie-ervaring kun je opdoen bij onze fijne collega’s Hélène en Louis in het  ongeveer 10 minuten verderop gelegen dorpje Lavigney.

Zij hebben zelf een huis gebouwd van strobalen en Hélène runt op professionele basis een grote moestuin op basis van de  biologische en permacultuur inzichten: “Le Jardin d’Hélène”
In de periode dat zij hun huis bouwden sliepen ze met hun kinderen in een Yurt, de traditionele “nomadentent”  uit zuid-oost Azië.

De Yurt is gelegen  aan de rand van de camping à la ferme op hun landgoed en is nu te huur als vakantieverblijf. Je kunt er met maximaal 4 personen in slapen. Een geweldige ervaring om eens in te kunnen slapen en vakantie te kunnen vieren, een ervaring die we met plezier ook op onze website aanprijzen!

Uitzichtvanaf Yurt

Uitzicht vanaf de Yurt

Buitentoilet yurtKennismaken met een ecologische manier van leven, ook in de Yurt: geen stroom, wel een toilethuisje buiten, met een droogtoilet en een douche op zonnewarmte. daarnaast kun je gebruik maken van het camping sanitair.

De kosten zijn voor 1 nacht € 60,00  blijf je langer dan worden de kosten lager.
je kunt reserveren via de website Le jardin d’ Hélène  Als je je Frans nog niet zo vertrouwd, kun je ook met ons contact opnemen, dan vragen wij wat de mogelijkheden zijn en geven dat dan aan je door.

De eethoek en kooktoestel in Yurt bij Jardin d'Hélène, Frankrijk slaapplekken in de Yurt bij Jardin d'Hélène  Yurt Binnenkant De prachtige ornamenten in de YurtYurt bij jardin d'Hélène, daklicht