Schildervakantie

schildervakantie op A-Rigaud Data 2017: Er is in 2017 geen schildercursus.

Al enkele jaren komt de uit Lunteren afkomstige beeldend kunstenaar en docent Johan Timmers een week naar A-Rigaud om een schildercursus te geven. Het is een week die openstaat voor de eigen cursisten met daarnaast ook beperkt plaats voor andere belangstellenden. Voor deze week dien je al wel enkele jaren ervaring te hebben.

Naast de rust en de stilte die de Franche-Comté te bieden heeft, zijn er zoveel schilderachtige plekjes dat je waarschijnlijk nooit uitgekeken zult raken. A-Rigaud is de uitvalsbasis voor een schildervakantie, waarin je samen met de groep op diverse plekken gaat schilderen.

Kort programma:

  • Aankomst Zaterdag , verkennen omgeving en mogelijkheden inkopen te doen en de omgeving te verkennen. ’s avonds is er overleg over de invulling van de week
  • Zondag t/m vrijdag werken we op locatie.
    Het is de bedoeling om ’s morgens te schilderen en aansluitend gezamenlijk de lunch te gebruiken. De middag kan dan zelf ingevuld worden.
  • 8-ste dag: Zaterdag: vertrekdag. ( vóór 12 uur )

Schildersmaterialen:
Er gaat een aanhanger met ezels, stoelen, parasols, opgespannen papier, doekjes enz. mee. Zelf zorg je ervoor dat je eigen schilderskist in orde is.

schildercursus in Frankrijk met prachtig uitzichtMeer informatie

Nadat duidelijk is wie er allemaal meegaan, worden de cursisten in de maand juni uitgenodigd in het atelier in Lunteren om met elkaar kennis te maken en afspraken te maken wie met wie meerijdt.

De inwendige mens

De lunch
Daar willen we één van de hoogtepunten van de dag van maken. Het voorstel is om iedere dag twee personen met de voorbereiding te belasten. We lunchen meestal op de locatie waar we ook schilderen
Het Diner
Deze streek kent weinig restaurantjes in de directe omgeving van de plek waar wij verblijven. Op  A-Rigaud verzorgen wij dan ook met plezier een uitstekende maaltijd voor een heel redelijk bedrag.

De kosten

De kosten voor deze schildercursus zijn tweedelig: kosten cursus en kosten verblijf. De cursuskosten worden rechtstreeks betaald aan Johan Timmers, de verblijfskosten betaal je aan A-Rigaud. Voor cursus en verblijf is een aparte aanbetaling vereist.

Annuleren

Je wordt dringend geadviseerd om een annuleringsverzekering af te sluiten! Indien je om welke reden dan ook besluit om niet te komen, wordt het volgende in rekening gebracht:
–     Annulering tot 8 weken vóór aanvang: de aanbetaling
–     Annulering tot 4 weken vóór aanvang: 50% van de totale prijs
–     Annulering binnen 4 weken vóór aanvang: het totale bedrag.
Bij annulering door onze organisatie zal het betaalde voorschot onmiddellijk teruggeboekt worden op je rekening.

Inschrijven