Table d'Hôte

Gastentafel

Een van de hoogtepunten van de dag is voor ons altijd de maaltijd, in het Frans zo mooi “Table d’hôtes” genoemd. Deze formule wil zeggen: Je eet bij de gastvrouw en gastheer mee aan tafel.

Onze keuken neemt dan ook een centrale plek in de dagelijkse gang van zaken in: Wij koken in principe zeven dagen in de week voor onze gasten. Een bewuste keuze gezien het geringe aantal restaurantjes in de nabije omgeving.

Met gebruikmaking van zoveel mogelijk producten uit onze biologisch opgezette moestuin en vlees en gevogelte uit eigen streek bereiden we de ondertussen door vele gasten geroemde smakelijke gerechten.

Hoofdgerecht bij A-Rigaud
Voorgerecht Biet-ZAlm capaccio

Chef de Cuisine

 

 

Jenny aan het werk in de keuken

met uitzicht op het dal

Jenny Horstman

Chef de cuisine is Jenny, natuurlijk in de drukke uren bijgestaan door Eric.
Samen bereiden we de maaltijden en dat doen we zo, dat we ook samen met onze gasten aan tafel mee kunnen eten. Het gaat ons in ons werk toch om de ontmoeting met mensen, en juist aan tafel vinden de gesprekken en de echte ontmoeting plaats!

Wijnen

Bij het 3-gangen diner schenken we je graag een lekker glas wijn: We kopen en halen de wijn uit heel Frankrijk, maar hebben de laatste tijd een grote voorkeur ontwikkeld voor wijnen uit deze streek, zoals van het biologisch dynamisch domein Florence Pelletier uit Coiffy le Haute.
Daarnaast hebben we diverse biologische wijnen op fles in voorraad uit verschillende wijngebieden van Frankrijk.
En voor zover klaar of nog op voorraad laten we natuurlijk met trots onze eigen wijn proeven: We maken af en toe tussen de 100 en 300 liter rode wijn van de voor het huis gelegen kleine wijngaard. Het lukt niet elk jaar, soms zijn de vogels ons voor, soms hebben we gewoon niet genoeg tijd en maken we alleen wat druivensap.

Graag tot ziens aan onze gastentafel!

 

Jenny tussen de druiven

Wij serveren heerlijke vlees-, vis- gevolgelte- en vegetarische gerechten