Vanwege de opening van het nieuwe restaurant zijn we deze pagina aan het aanpassen. Je kunt ook al wat lezen over de nieuwe opzet in de twee blog artikelen die we erover geschreven hebben
Onze nieuwe kok Gaby stelt zich hieronder al vast aan jullie voor.
Een van de hoogtepunten van de dag is voor ons altijd de maaltijd, in het Frans zo mooi “Table d’hôtes” genoemd. Deze formule wil zeggen: Je eet bij de gastvrouw en gastheer mee aan tafel.
Zoals je ook in onze blogs over het restaurant kunt lezen, is 2025 een jaar van verandering. Na, vanaf 2006, jaarlijks zo’n 6 maanden per jaar dagelijks te hebben gekookt is het tijd om het wat rustiger aan te gaan doen.
Vanaf mei 2025 gaan we onze gastentafel dan ook voor 6 dagen per week verplaatsen naar het nieuw te openen restaurant, op zo ’n 50 meter van ons pand. Eric’s broer Ronnie heeft daar de afgelopen jaren een restaurant ontwikkeld met als doel ons te ontlasten en toch dagelijks een maaltijd aan te kunnen bieden.
We zijn erg blij ook een geweldige nieuwe kok gevonden te hebben in de persoon van Gaby, die het restaurant zal gaan exploiteren. Zes dagen per week gaan we dan samen eten in het restaurant, de woensdags blijft Jenny koken en eten we op ons terras.
Met gebruikmaking van zoveel mogelijk producten uit onze biologisch opgezette moestuin en producten uit eigen streek blijven we dan ook samen met Gaby de ondertussen door vele gasten geroemde smakelijke gerechten bereiden.
Chef de cuisine Gaby stel zich hier graag zelf aan je voor:
Koken voor anderen is altijd mijn passie geweest. Als kind groeide ik op in de Achterhoek, in een klein dorp met volop ruimte om ons heen. We aten dagelijks uit de grote moestuin en daar is mijn liefde voor groenten ontstaan. Ik kook graag vers en seizoensgebonden, met kruiden voor extra smaak en diepgang.
Na mijn studie bracht ik vele winters door in de Franse Alpen, waar ik chalets met catering aanbood aan groepen wintersporters. Het was een fijne tijd: gasten schoven gezellig aan en dineerden bij het knapperende haardvuur en keken uit over de besneeuwde bergen.
Via Amsterdam belandden we in Haarlem, waar onze twee kinderen werden geboren: een zoon van 16 en een dochter van 15. Toen zij klein waren, begon ik met bakken. Eerlijke taarten, zonder E-nummers, maar boordevol smaak. Ondertussen werkte ik jarenlang in projectteams voor de overheid, maar besefte steeds meer dat ik een andere weg wilde inslaan. Ik wilde terug naar mijn basis.
Een lange gedekte tafel straalt die ongedwongen sfeer van samenzijn en delen uit. Hier ontstaan de mooiste gesprekken en de fijnste vriendschappen. Precies dat wil ik met dit restaurant creëren: een plek waar je aanschuift en geniet van wat het seizoen te bieden heeft. Met een fijn glas wijn, vanaf een groot terras, uitkijkend over het groene dal…
Ik ben Eric en Jenny dankbaar voor hun vertrouwen om jullie als gast bij mij te laten aanschuiven.
Hopelijk ontmoeten we elkaar snel.
Warme groet,
Gaby
Bij het 3-gangen diner schenken we je graag een lekker glas wijn: We kopen en halen de wijn uit heel Frankrijk, maar hebben de laatste tijd een grote voorkeur ontwikkeld voor wijnen uit deze streek, zoals van het biologisch dynamisch domein Florence Pelletier uit Coiffy le Haute.
Daarnaast hebben we diverse biologische wijnen op fles in voorraad uit verschillende wijngebieden van Frankrijk.
En voor zover klaar of nog op voorraad laten we natuurlijk met trots onze eigen wijn proeven: We maken af en toe tussen de 100 en 300 liter rode wijn van de voor het huis gelegen kleine wijngaard. Het lukt niet elk jaar, soms zijn de vogels ons voor, soms hebben we gewoon niet genoeg tijd en maken we alleen wat druivensap.
Graag tot ziens aan onze gastentafel!