Onze boerderijcamping in Frankrijk

Een kleine camping met ruimte en rust, in een groene omgeving

Rust en ruimte in het groen

Dat is de basisgedachte achter onze boerderijcamping.

Weg van de drukte, midden in het groen, weilanden, bossen.

Kleinschalig met toch veel privéruimte, een camping voor rustzoekers.

 

Ligging

De boerderij ligt op 5,5 hectare grond, waarvan een kleine hectare in gebruik is als camping met slechts 6 staanplaatsen. ( Een boerderijcamping in Frankrijk mag slechts 6 plekken hebben. )

Naast natuurlijk de rust en ruimte is één van de belangrijkste kenmerken het weidse uitzicht over het dal.

Privacy

De ruime plekken geven veel privacy en garanderen een ontspannen vakantie.

 

Camping A-rigaud Landrovers

We ontvangen je met je tent, caravan, camperbusje of b.v. deze landrovers met tent

Schaduw van fruitbomen

Met de oude hoogstamfruitbomen op het campingdeel van ons terrein is er voor elke bezoeker voldoende schaduw om lekker te gaan zitten.

Er staan Appelbomen, pruimen, nieuw aangeplante kersenbomen en  oude perenbomen.

Vlakke plekken

Vanwege het toch wat aflopende terrein hebben we  alle zes plaatsen laten afvlakken, zodat tent en caravan eenvoudiger te plaatsen zijn.

A-Rigaud Bed & Breakfast – Mini Camping site
4.6
Gebaseerd op 61 beoordelingen
powered by Google
Joris DanielsJoris Daniels
19:08 09 Jul 23
Wat een waanzinnige plek. 6 camping plekken op grote afstand van elkaar. Allen met een geweldig uitzicht. Bijna het gevoel van wildkamperen hier. Prima faciliteiten en vriendelijke eigenaren! Zeker een aanrader!
Anja JacobsAnja Jacobs
16:53 05 Jul 23
Wij hebben bij Jenny en Eric op de camping verbleven.Zo'n plekje vinden we nooit meer.Die rust, ruimte.Een ree, een vos, ontelbaar veel roofvogels.Sanitair eenvoudig maar schoon.Koelkast voor algemeen gebruik2x gebruik gemaakt van de table d'hote.Heerlijk gegeten
Gerlach van BeinumGerlach van Beinum
14:53 19 Jun 23
Prima camping en chambres d'hotes. Nederlandse eigenaren, goede keuken.
Mieke de CaesMieke de Caes
22:27 11 Jun 23
Genoten in deze top B&B in een heerlijk rustige omgeving, met een fantastisch en lief gastechtpaar. Het ontbijt, en vooral het diner s'avonds, bereidt door Jenny de gastvrouw, is minstens 1 Michelin ster waardig en dat met zoveel mogelijk eigen en/of lokale producten. Eric de gastheer is ook nog eens een uitstekende sommelier. Wij konden dit heerlijk met z'n allen op het terras nuttigen. Wij voelden ons al heel snel thuis. Kortom een echte aanrader!! (Ook namens Piet, Peter en Nel)
js_loader

Enkele praktische zaken :

  • Gratis douchen, warm water ook voor de afwas
  • Centrale aansluitplek voor elektriciteit met 6 aansluitingen van 10 Amp.
  • Er is een vaste kampvuurplek ingericht.
  • Barbecueën is toegestaan
  • Honden worden toegelaten, mits aangelijnd. zie de hondenpagina 
  • Voor de maanden juli en augustus is het niet mogelijk voor 1 of 2 nachten te reserveren. 

Activiteiten

Vanuit onze boerderijcamping loop je zo de natuur in: We hebben diverse wandelingen voor je uitgezet en ook zijn er bij onze informatiehoek veel wandel- en fietstochten in de regio te vinden.

Daarnaast kun je natuurlijk in de omgeving de nodige uitstapjes maken. Ook daar hebben wij voldoende informatie over beschikbaar.

 

Sanitairruimte

Voor onze campinggasten hebben wij onder het woongedeelte van de boerderij een eenvoudige sanitair ruimte met een tweetal douches, 2 toiletten en 2 wastafels. Ook een aanrecht voor de afwas met warm en koud water is aanwezig.

In en bij de sanitair ruimte staan ook de diverse bakken voor het scheiden van uw afval.

Je chemisch toilet

Ons toiletgebouw is aangesloten op een septic-tank en werkt op basis van bacteriën. Deze bacteriën sterven wanneer ze met chemicaliën in aanraking komen. Wij verzoeken je vriendelijk je chemische toilet te vullen met biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel voordat je op reis gaat. Dit is veilig voor de septic-tank. Tevens vragen wij je toiletpapier te gebruiken, óók in je caravan of camper, dat geschikt is voor septic-tanks, dus snel afbreekbaar.Enkele merken: Solbio Toiletvloeistof  of Thetford aqua kem green

Routebeschrijving voor caravan

Kom je met een Caravan of aanhanger via Luxemburg?
Volg dan onze alternatieve routebeschrijving. Een kwartiertje langer rijden, maar véél minder binnenwegen en een prachtige route!

 

Andere verblijfsmogelijkheden bij A-Rigaud

Overnachten onderweg bij Langres in een B&B Kamer op A-Rigaud

Kamers

Wij hebben 3 comfortabele kamers en een inpandig appartement beschikbaar. Alle met eigen badkamer. Op alle kamers kunnen we eventueel extra bedden bijplaatsen.

Chez quasi, voorkant

Vakantiehuis max 8-persoons

Vanaf juni 2023 helpen wij bij de verhuur van dit mooi vakantiehuis hier in het dorp. Het is van Duitse eigenaren, die er een prachtige plek van gemaakt hebben.

Vakantiehuis Frankrijk Chez Petit vanuit de tuin

Vakantiehuisje

Voor Franse vrienden in het dorp verhuren wij een prachtig 2-6 persoons vakantiehuisje. Nog hoger gelegen dan onze boerderij heb je een geweldig uitzicht over het ondergelegen dal