Wandelvakantie in Frankrijk bij A-Rigaud


Wandelarrangementen in de Bourgogne- Franche Comté

Op vakantie in Frankrijk

Op vakantie in Frankrijk , passief of actief, het kan bij A-Rigaud. 

De Haute Saône, is een rustige streek met veel natuur en kleine dorpjes. Het biedt volop de mogelijkheid voor een wandel- of fietsvakantie. Daarnaast kun je heerlijk relaxen in onze tuin of op onze kamers

Een wandelvakantie zoals jij het wilt!

Wij bieden compleet verzorgde arrangementen aan, maar je kunt ook “lekker”  je eigen gang gaan!
Of je nu op de camping verblijft, op een gastenkamer, in ons appartement of in één van de twee prachtige vakantiehuisjes: Wij geven je graag alle ruimte en staan voor je klaar als het nodig is!

Wandeltochten in de Haute Saône

Geniet van een meerdaagse wandelvakantie in de prachtige en rustgevende natuur rondom Bourguignon lès Morey, in de Haute Saône

Wij hebben veel mooie wandelingen voor je klaarliggen. We hebben zelf tochten voorbereid. Ook is er een ruime keuze uit bestaande tochten in de regio.

De door ons voorbereidde wandeltochten zijn gemiddeld zo’n 14 tot 16 kilometer. Deze zijn uit te breiden of in te korten. Andere afstanden zijn altijd mogelijk.

Bij elke wandelvakantie kies je zelf de te lopen wandelroutes uit ons aanbod, waarbij wij je met plezier informeren over de verschillende routes.

De wandelvakanties

De wandelvakanties zijn inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Ook bieden we nette kamers met een eigen badkamer. Je kunt ook op onze camping staan met je eigen tent of caravan.

Wandelvakanties zijn het hele jaar mogelijk. Tussen eind oktober en eind januari kun je beter niet op zondag lopen. In die maanden is het jachtseizoen.

Kies je voor een wandelvakantie vanaf de camping? De camping is geopend van half april  tot half september. Reserveren kan via de reserveringspagina in het menu.

Wil je een wandelvakantie boeken? Dat kan hieronder. Kies één van de drie opties. Wil je meer of minder dagen wandelen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Arrangement 1

3 overnachtingen
211 Per persoon
 • Prijzen 2021
 • 2 dagen wandelen
 • 3 overnachtingen
 • Prijs bij minimaal 2 personen per kamer

Arrangement 2

4 overnachtingen
284 Per persoon
 • Prijzen 2021
 • 3 dagen wandelen
 • 4 overnachtingen
 • Prijs bij minimaal 2 personen per kamer

Arrangement 3

5 overnachtingen
357 Per persoon
 • Prijzen 2021
 • 4 dagen wandelen
 • 5 overnachtingen
 • Prijs bij minimaal 2 personen per kamer

Arrangement 4

6 overnachtingen
430 Per persoon
 • Prijzen 2021
 • 5 dagen wandelen
 • 6 overnachtingen
 • Prijs bij minimaal 2 personen per kamer

Enkele wandelroutes rondom A-Rigaud

Wandeling langs kasteel La Rochelle

kasteeltje La Rochelle Deze wandeling begint bij A-Rigaud en je bezoekt eerst de archeologische opgravingen in de buurt van Bourguignon lès Morey.
Vervolgens kom je in Molay, vernoemd naar één van de laatste tempeliers, Jacques de Molay die hier geboren zou zijn.

Je vervolgt je wandeling via het hoger gelegen Laître met de kerk die van ver al zichtbaar is naar het dorpje La Rochelle, met een idyllisch kasteeltje. Met een beetje geluk loop je zomaar de eigenaar tegen het lijf, die soms wel genegen is een kleine rondleiding te geven.

De tweede helft van deze wandeling is vooral veel natuur met enkele prachtige uitzichtpunten.

Wandeling naar de Perte de la Rigotte.

De Perte de la Rigotte is de grot waar het water van het kleine riviertje de Rigotte in verdwijnt. Het riviertje loopt onder in het dal langs Bourguignon lès Morey.
De Wandeling gaat over enkele heuvelruggen met een mooi uitzicht op het dorp, waarna je afdaalt naar het dorpje Voncourt. Vandaaruit loop je richting Farincourt en hier loop je langs de voormalige grote smederijen waar vroeger o.a.de gietijzeren achterplaten voor de vuurplaatsen in de keuken gemaakt werden. 

Van daaruit loop je door enkele bospaden naar de Perte de la Rigotte.  Stroomopwaarts kun je dan ook nog de prehistorische grotten vinden, voordat je verder loopt over de heuvelrug terug richting Bourguignon les Morey

Wandeling over de Montagne de la Roche

Klaprozen met uitzicht over dal van de rigolette Deze wandeling door een prachtig stukje natuur van Frankrijk, laat je kennismaken met de natuur rondom B&B A-Rigaud. Weidse uitzichten, glooiende koolzaad- rogge en tarwevelden. Je loopt door het bos en een deel over het open terrein met veel wilde bloemen etc. b.v. de  wilde orchidee.
En als je geluk hebt, bij heel helder weer, kun je vanaf enkele plekken zelfs de Mont Blanc zien liggen!

Lengte ongeveer 14 km /  3,5 uur