nieuw-dak-gites

Het dak ligt, en nu verder!

nieuw-dak-gites
Het dak ligt er op!

Ingehaald door de tijd?

Eindelijk weer eens tijd voor een bericht op de blog pagina. Je kunt je soms haast niet voorstellen hoe snel te tijd gaat!

In de winter van 2014 -2015 hebben we het dak van de toekomstige vakantiewoningen kunnen slopen en vernieuwen. De laatste update was van het leggen van de nieuwe balken en constructie. We zijn er daarna ook nog in geslaagd om het hele dak af te maken, incl. zinkwerk, en alvast wat dakramen. Hier een update.

Als alle balken en chevrons liggen, kunnen we beginnen met repareren en opmetselen van de muren .

Eerst voor en achter, daarna de zij- en tussenmuren. Bij de hoge stukken lieten we Adriaan weer een dag of twee komen met zijn mobiele kraan, anders blijf je aan het slepen. We hebben totaal zo ’n 5 kuub cement nodig gehad en veel stenen natuurlijk.

dak-achterkant-opbouw
dak achter opbouw
opmetselen-muren
Het opmetselen van de muren

Dat zware werk is achter de rug en we nemen enkele dagen om bij te komen. Ook de cement kan dan wat uitharden zodat we straks een stabiel geheel hebben om verder op te werken.
De volgende klus is het opbrengen van het waterkerende doek: vroeger gebruikte men dakbeschot, eventueel water/sneeuw dat onder de dakpannen komt loopt dan mooi naar beneden. Het doek heeft twee functies: water van buiten tegenhouden, vocht van binnenuit doorlaten. je zet het vast met dunne vertikale liggers. Daar overheen leggen we dan weer de panlatten en kunnen beginnen met de dakpannen.

Improviseren

Al een tijdje liep ik na te denken over het dak aan de achterkant: de aansluiting tussen het nieuwe dak en het oude dak van de schuur was eigenlijk best ingewikkeld en lastig om echt waterdicht op te lossen. Ook de staat van het dak, met een slechte oude nokbalk baarde me zorgen.
Na wat rekenwerk en overleg hebben we besloten dat oude dak toch ook maar te slopen en te vernieuwen, anders was ik over enkele jaren toch weer aan de beurt…..  helaas wel wat extra werk, maar gelukkig had Nico, die me hielp, op dat moment ook nog wel wat ruimte over. 

Na een aantal maanden hard werken en afzien af en toe, ligt het dak er voor en achter op! Heerlijk om dat zelf te heb ben kunnen doen met de hulp van twee geweldige streekgenoten! 
Het dak ligt, en de zomer begint: de gasten komen weer en het bouwen ligt stil tot er weer tijd is.

Meer berichten

Winter onder een nieuw dak
Verbouwen

Van oud naar nieuw, onder een nieuw dak

B&B A-Rigaud, onder een nieuw dak, hetzelfde huis Het oude dak aan de acherkant Het staat wel mooi, zo’n wat doorgezakt oud dak, een beetje golvend, bemoste pannen,  verschillende tinten rood, lekker authentiek! Maar als het regent is het toch

Lees verder »
nieuw-dak-gites
Verbouwen

Het dak ligt, en nu verder!

  Het dak ligt er op! Ingehaald door de tijd? Eindelijk weer eens tijd voor een bericht op de blog pagina. Je kunt je soms haast niet voorstellen hoe snel te tijd gaat! In de winter van 2014 -2015 hebben

Lees verder »
De Chevrons leggen aan de achterkant
Verbouwen

het dak er weer op ( nou ja, bijna dan )

Foto’s…! Foto’s…!  De vraag klinkt de laatste weken regelmatig via telefoon en mail. Schiet het al op ? Kunnen we al boeken ( altijd ) Afijn, je begrijpt het al, een update over de werkzaamheden aan de nieuwe Gîtes.Waarbij gezegd

Lees verder »

Share this post