De Chevrons leggen aan de achterkant

het dak er weer op ( nou ja, bijna dan )

Foto’s…! Foto’s…!

 De vraag klinkt de laatste weken regelmatig via telefoon en mail. Schiet het al op ? Kunnen we al boeken ( altijd 🙂 ) Afijn, je begrijpt het al, een update over de werkzaamheden aan de nieuwe Gîtes.
Waarbij gezegd dat we de weken van kerst en nieuwjaar niets hebben gedaan vanwege de weersomstandigheden, sneeuw vorst etc. Nou ja, ook wel lekker natuurlijk, even bijkomen enzo, nietwaar?

.

Maar, het werk is weer gestart en na het bericht van 10 december is er alweer veel gebeurt. Wel zijn er nu veel werkzaamheden geweest die je niet echt kunt zien, maar wel veel tijd kosten. ( stellen, uitmeten beton storten als bovenkant van een nieuw venster )
Op de laatste foto’s van mijn vorige bericht zag je de oude balken verwijderd worden en de nieuwe geplaatst. Althans, op het dak gelegd, het plaatsen op de goede plek gebeurde daarna.

Dat stelwerk, het gaten maken in de muren op de goede plek, de balken erin laten zakken, vast metselen, daar zijn we wel even mee zoet geweest.

Zichtwerk

De Chevrons leggen
De Chevrons leggen

Daarna weer een leuk zichtwerk, de “chevrons” de sporen aanbrengen. Lengtes van 4 meter en 6 meter, het moet allemaal omhoog en dan eerst van boven naar beneden uitlijnen. Het meeste werk is hierbij ook weer het stellen/uitrichten. Als dat gebeurt is , dan sla je vrij snel de sporen op de balken vast: voorboren en dan een flinke spijker ( 16-20 cm lang ) erin meppen met een zware hamer.
Het meest lastige is hierbij dat je op de balken staat om op d balk boven je e.e.a. vast te zetten. ( die foto’s zullen we je besparen…. 🙂 )
aan de muren zie je al wel dat e.e.a. niet helemaal strak is en vast ligt. Dat zijn we dan nu ook aan het opmetselen en gaat nog enkele dagen duren. Daarna hopen we het onderdakfolie aan te kunnen brengen, de panlatten erop te maken en dan de dakpannen. Als het weer mee zit, hopen we de komende 2 weken een heel eind te komen!

En dan nu de foto's

Meer berichten

Winter onder een nieuw dak
Verbouwen

Van oud naar nieuw, onder een nieuw dak

B&B A-Rigaud, onder een nieuw dak, hetzelfde huis Het oude dak aan de acherkant Het staat wel mooi, zo’n wat doorgezakt oud dak, een beetje golvend, bemoste pannen,  verschillende tinten rood, lekker authentiek! Maar als het regent is het toch

Lees verder »
nieuw-dak-gites
Verbouwen

Het dak ligt, en nu verder!

  Het dak ligt er op! Ingehaald door de tijd? Eindelijk weer eens tijd voor een bericht op de blog pagina. Je kunt je soms haast niet voorstellen hoe snel te tijd gaat! In de winter van 2014 -2015 hebben

Lees verder »
De Chevrons leggen aan de achterkant
Verbouwen

het dak er weer op ( nou ja, bijna dan )

Foto’s…! Foto’s…!  De vraag klinkt de laatste weken regelmatig via telefoon en mail. Schiet het al op ? Kunnen we al boeken ( altijd ) Afijn, je begrijpt het al, een update over de werkzaamheden aan de nieuwe Gîtes.Waarbij gezegd

Lees verder »

Share this post