de-achterkant-iets-meer-werk3

Het dak eraf!

Na de eerste stappen in de verbouwing van de gîtes: het maken van gaten in de muren voor de vensters en het repareren van een zijmuur, zijn we een paar weken naar NL geweest op familie en vrienden bezoek, er leuk en fijn om iedereen weer te zien en zeker onze kleindochter Ella natuurlijk!

Kleindochter Ella
nog-even-de-oude-situatie
nog-even-de-oude-situatie

Terug in Bourguignon lès Morey enkele dagen het huis op orde gebracht, waarna eerst onze zoon Ralf arriveerde, een dag later gevolgd door zwager Henry Groen en zijn a.s. schoonzoon Rutger Mollink.

Samen op zaterdag de 22e november begonnen met de sloop van de daken, die we geheel gaan vervangen. Eerst natuurlijk alle dakpannen eraf. De pannen aan de voorzijde voorzichtig met de onlangs aangeschafte pannenlift, die gaan naar iemand anders. Daarna met wat meer “geweld” de achterkant leeggemaakt: een prachtige samenwerking met z’n vieren.

Na het weekend vertrokken Henry en Rutger weer, overladen met dank natuurlijk!
Samen met Ralf daarna in een dag of 7 de boel verder gesloopt waarna dan afgelopen vrijdag de 5e december onze bevriende Nederlandse aannemer Adriaan ( en Nico )er een dag bijkwam met zijn mobile kraan om te helpen de balken eraf te halen en de nieuwe balken vast omhoog te brengen. Het stelwerk ga ik de komende dagen samen doen met Nico, die een klussenbedrijf heeft en hier in het dorp woont. Hij werkt veel samen met Adriaan, samen leggen ze veel nieuwe daken. Het is goed om er een ervaren iemand bij te hebben, samen gaat het een stuk sneller!

Share this post